Veel gestelde vragen


il_214x170.795180625_2ho1
-Waarom een Oogappel Mops?

Een Oogappel Mops is een mopshond met een stabiel karakter, gefokt uit ouderdieren die op een aantal voorkomende erfelijke aandoeningen zijn getest. Oogappel mopsen zijn het resultaat van liefdevolle inzet. Er wordt veel tijd besteed aan de verzorging. De hondjes worden geboren en opgevoed in huiselijke kring omdat het ook de bedoeling is dat zij bij liefdevolle eigenaars terecht komen. Omdat er zoveel tijd wordt besteed aan de ontwikkeling van iedere pup die hier op de wereld wordt gezet fokken wij maar enkele nestjes per jaar. Wij fokken niet met de bedoeling om geld te verdienen, maar wel om de gezondheid van de mops te verbeteren. De pups worden altijd geboren onder nauwgelet toezicht en met de nodige hulp. Dit gebeurt in huis waar ze ook opgroeien en wennen aan de huiselijke geluiden. Zoals iedere fokker vinden wij het belangrijk dat onze mopsen mooi zijn, zowel voor ons als voor de eigenaar. Er is echter meer dan schoonheid. Gezondheid is van het allergrootste belang. Onze mopsen worden getest op patella luxatie en ademhalingsafwijkingen. De hond waar we mee kruisen moet voldoen aan de eisen van zijn/haar ras.

Waarom een Outcross mops?
Ivm de huidige wetgeving is het verboden om “full bred” mopshonden te fokken. We staan voor de keus het ras opgeven of proberen mopshonden te fokken die voldoen aan de nieuwe eisen. Binnen de huidige mopsen populatie is het onmogelijk om aan die eisen te voldoen. Vandaar proberen we dmv een outcross project mopshonden te fokken die daar wel aan voldoen en dus gezonder zijn.

-Hoe is het karakter van de outcorss mops?

Het karakter van de outcoss Mopshond hangt af van welke kruising hij afkomstig is. Wij letten goed op het karakter van de ouderdieren. De outcoss mopshonden zijn duidelijk actiever en sportiever dan de “full bred”Mops maar nog net zo lief, aanhankelijk en grappig als de volbloedjes.

 -Wij werken beiden, maar toch willen we graag een hond. Kan dat?

Als u allebei werkt ga ik ervan uit dat u ook de middelen heeft om de hond te kunnen onderhouden, dus ja. Wanneer u beiden echter van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat uit huis bent en de mops zo lang alleen moet blijven dan heb ik mijn twijfels. Ten eerste is de hond dan te lang alleen en ten tweede, heeft het dan wel nut om een hond in huis te halen?

-Zijn outcross mopsen ook goed met kinderen?

Ja zeker! Een mops houdt van kinderen, hij houdt trouwens van iedereen. Dat wil niet zeggen dat het kind de mops als speelgoed moet gaan beschouwen, geen enkele hond heeft graag dat hij aan de staart wordt getrokken of dat er aan zijn oren moet worden gedraaid!

-Verkoopt u uw honden met een koopcontract?

Altijd.  Ons koopcontract werd in samenwerking met de rasvereniging ontwikkeld en is er niet alleen om fokker en eigenaar te beschermen, maar vooral voor de hond zelf. Het is een legaal document dat aan juridische controle werd onderworpen.

Wat moet ik doen om een pup te reserveren?

Als u geïnteresseerd bent in één van onze puppies kunt u het beste contact met mij opnemen. Wij werken niet echt met een wachtlijst.  Houdt zeker onze website in de gaten (beschikbaar,  verwacht,  toekomstplannen…) en aarzel niet contact op te nemen voor meer informatie. Zodra er babies geboren zijn kunnen ze worden gereserveerd na betaling van een voorschot, een maatregel die wij jammer genoeg hebben moeten invoeren wegens nare ervaringen in het verleden.

-Wanneer mag de pup het nest verlaten? Welke entingen heeft de pup dan gehad?

De pups mogen op de leeftijd vanaf 9 weken verhuizen. Ze zijn dan 1 x ingeënt, verschillende malen ontwormd, gechipt.

-Wat krijgt de pup allemaal mee als hij gaat verhuizen? Welk voer voert u?

Wij voeren al onze honden en pups Pro Plan. Soms krijgen ze ook vers vlees zoals Energique, en Rodi.
Als de pups naar de nieuwe eigenaar gaan krijgen ze een zak puppy brokjes van Pro plan mee voor de eerste weken.
Ook krijgen ze een speeltje en knuffeldoekje mee met de nestgeur.

-Als we de pup op hebben gehaald mogen we u dan bellen als we vragen o.i.d hebben?

Mochten er vragen of problemen zijn hoor ik het graag. We willen graag op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van de pup.

-Wat kost een pup?

De pups van het “oogappel outcross project” kosten 1000-1200 euro.

-Zit er ook garantie op een outcross pup?

Jazeker. De outcross pups hebben geen stamboom maar worden hier net zo goed verzorgd als de stamboom pups.  Ze worden ook meerdere keren ontwormt, gechipt en ingeënt en krijgen een puppypakket mee.